top of page
GG4S - perseus v2

products - announcements - events - personal thoughts

ΠΕΡΙ ΓΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΤΜΟΠΟΙΗΤΩΝ


atomizer taste
atomizer taste

Η ΓΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΤΜΟΠΟΙΗΤΩΝ


Από καιρό σε καιρό εμείς οι άνθρωποι της Golden Greek προσπαθούμε να σας εξηγήσουμε τι συμβαίνει στη aτμιστική σκηνή όταν εμφανίζεται κάτι καινούργιο. Όπως όταν εμφανίζονται νέα σύρματα στην αγορά, όπως όταν εμφανίζονται κεραμεικά ως στοιχεία θέρμανσης, σχετικά με τους μύθους ότι η ηλεκτρολυτική επίστρωση στα μέταλλα μας δίνει καλύτερη αγωγιμότητα κ.λπ. Έχουμε ήδη συζητήσει περί όλων αυτών πριν από μερικούς μήνες εδώ:


Τώρα επιτρέψτε μου να σας πω την προσωπική μου γνώμη για τη γεύση που δίνουν διαφορετικοί ατμοποιητές.


Πρώτα απ' όλα η γεύση δεν είναι πραγματικά αντικειμενική. Εξαρτάται από το πόσο αγαπάς μια εταιρεία, τη στιγμή της ημέρας που δοκιμάζεις για πρώτη φορά έναν ατμοποιητή, σε ποιά διάθεση είσαι εκείνη την στιγμή, κλπ. Επίσης, εξαρτάται από όσα έχετε ήδη ήδη δοκιμάσει, γι 'αυτό άλλοι άνθρωποι λένε τα καλύτερα για έναν ατμοποιητή και άλλοι τα χειρότερα.


Επίσης, μερικοί πιστεύουν ότι η γεύση έχει να κάνει με την κατασκευή ενός ατμοποιητή ή τον τρόπο με τον οποίο χτυπάει ο αέρας το σύρμα. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει διότι όλες αυτές οι απόψεις είναι πραγματικά συγκεχυμένες.


Ας ξεκινήσουμε περιγράφοντας έναν ατμοποιητή: Από μία τρύπα, αέρας χτυπά ένα σύρμα θέρμανσης που εξατμίζει το υγρό που απορροφήθηκε από ένα φυτίλι που βρίσκεται μέσα σε αυτό το σύρμα και πιέζοντας το κουμπί του mod εισπνέετε τον ατμό που παράγεται. Εάν το υγρό είναι αρκετό για το φυτίλι τότε έχετε μια συγκεκριμένη γεύση. Αν όχι, η γεύση είναι διαφορετική. Επίσης, ο αέρας παίζει ρόλο στο πώς χτυπά το σύρμα και φυσικά πόσος αέρα χτυπά το σύρμα,


Όμως...... έχω ακούσει απόψεις ότι η κατασκευή παίζει ρόλο στη γεύση, δηλ ότι ακόμη και μία μικρή βίδα παίζει το ρόλο της. Κατά τη γνώμη μου αυτό δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Ας ασχοληθούμε με ένα απλό πείραμα για να δούμε τι συμβαίνει:


Φανταστείτε μια τρύπα στο πάτωμα του δωματίου σας και μια μικρή αντίσταση από πάνω της. Φανταστείτε επίσης μία μεγάλη καμπάνα (μεγάλη όσο το τραπέζι της κουζίνας σας) πάνω από αυτή την τρύπα. Και τελικά φανταστείτε ένα μεγάλο επιστόμιο που φτάνει στο στόμα σας.


Επειδή η απόσταση μεταξύ του σύρματος και του στόματός σας είναι μεγάλη, ο ατμός θα είναι κρύος και επίσης θα έχει μια συγκεκριμένη γεύση (επειδή ο κρύος ατμός έχει διαφορετική γεύση από ένα ζεστό και αυτό γιατί όλα τα αρώματα που φτιάχτηκαν ποτέ για ανθρώπινη χρήση πρέπει να δουλεύουν σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες για να δώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που μπορούν). Έτσι, εδώ έχουμε έναν παράγοντα που θα μπορούσε να παίζει σημαντικό ρόλο στη γεύση, αλλά δεν παίζει τελικά ρόλο επειδή οι διαφορές στις αποστάσεις μεταξύ διαφορετικών συσκευών είναι πολύ μικρές για να μας δώσουν διαφορετικά αποτελέσματα (εκτός και αν μιλάμε για ένα μικροσκοπικό dripper όπου η απόσταση από το σύρμα μέχρι το στόμα σας είναι τόσο μικρή που η γλώσσα μπορεί να αγγίξει το σύρμα!). Τότε πράγματι , ο ατμός θα έχει διαφορά. Αλλά σε όλους τους άλλους ατμοποιητές η διαφορά θα είναι τόσο μικρή που δεν υπάρχει λόγος να την αναφέρουμε ή να εκφραστούμε όπως "η γεύση αυτού του ατμοποιητή είναι η καλύτερη από όλες λόγω διαφορετικού ντεκ".


Τώρα σκεφτείτε την εσωτερική κατασκευή ενός ατμοποιητή. Έχει κάποιες βίδες και τοιχοποιία. Αλλά ο αέρας δεν ενδιαφέρεται για ότι βρίσκεται μέσα στον ατμοποιητή διότι ακολουθεί μια συγκεκριμένη ευθεία διαδρομή που είναι από την οπή αέρα μέχρι την άκρη του επιστομίου. Ο αέρας δεν ενδιαφέρεται για τον αν ένας ατμοποιητής διαθέτει 10 μπουλόνια μέσα του εφόσον δεν περάσει από αυτά τα μπουλόνια. Και δεν το κάνει στους ατμοποιητές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εσωτερική δομή των ατμοποιητών δεν επηρεάζει τη γεύση.


Άλλοι θεωρούν ότι η γεύση είναι λίγο διαφορετική όταν ο ατμός έρχεται στο στόμα μας μέσω μίας κωνικής ή μίας στρογγυλής καμπάνας. Αυτό είναι αλήθεια διότι εισπνέετε σταγόνες συμπυκνωμένου υγρού στο εσωτερικό της καμπάνας και αυτές οι σταγόνες έρχονται στο στόμα σας μαζί με τον ατμό που παράγεται από το σύρμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει διαφορά μεταξύ επίπεδης και στρογγυλής εσωτερικά καμπάνας. Η επίπεδη καμπάνα λειτουργεί σαν προστασία από τις εκρήξεις του υγρού, αλλά επίσης δεν αφήνει τα σταγονίδια να έρθουν στο στόμα σας.


Η ποσότητα του αέρα παίζει επίσης ρόλο στη γεύση. Είναι διαφορετικό το να εισέρχεται αέρας από μια μικροσκοπική τρύπα επειδή το σύρμα δεν μπορεί να κρυώσει αρκετά από την μικρή ποσότητα αέρα που προέρχεται από αυτή τη μικροσκοπική τρύπα, έτσι ο ατμός θα είναι θερμότερος, που σημαίνει ότι δίνει διαφορετική αίσθηση στη γεύση. Επίσης, η γεύση ειναι διαφορετική όταν οι ατμοί του υγρού αναμειγνύονται με διαφορετική ποσότητα αέρα.


Η ποσότητα του ατμού παίζει επίσης ρόλο στη γεύση, γι 'αυτό ορισμένοι λένε ότι οι drippers έχουν καλύτερη γεύση. Είναι επειδή σε κάθε εισπνοή παίρνουν 4-5 φορές περισσότερο ατμό από αυτούς που ατμίζουν MTL. Περισσότερος ατμός σημαίνει απλά περισσότερη γεύση.


Ο τρόπος με τον οποίο ο αέρας χτυπά το σύρμα παίζει το ρόλο του. Δεν είναι το ίδιο να ατμίζεις από έναν ατμοποιητή που έχει πλευρικές τρύπες και χτυπά το σύρμα στις πλευρές του μόνο, και από έναν ατμοποιητή με οπή αέρα από κάτω που χτυπά το σύρμα σε σχεδόν όλη τη διάμετρό του. Φυσικά αυτό εξαρτάται από την τρύπα της καμπάνας. Όσο μεγαλύτερη είναι η τρύπα της καμπάνας, τόσο λιγότερος αέρας χτυπά το σύρμα. Αυτό συμβαίνει διότι ο αέρας ακολουθεί πάντα ευθεία διαδρομή και αν η τρύπα της καμπάνας είναι μεγάλη τότε ο αέρας δεν θα χτυπήσει το πάνω μέρος του σύρματος παρά μόνο το κάτω και πλευρικά.


Αλλά το πιο σημαντικό, (πολύ περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα που αναφέραμε) είναι η δυνατότητα τροφοδοσίας. Εάν η προφοδοσία δεν είναι καλή, όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν κανένα νόημα. Όμως η τροφοδοσία θα πρέπει να είναι ισορροπημένη, διαφορετικά μπορεί να έχετε γουργούρισμα ή διαρροή ή καμένη γεύση, πράγματα που δεν θέλετε σίγουρα να αποφύγετε.


Ο καλύτερος ατμοποιητής είναι αυτός που έχει την αντίσταση βαθιά μέσα στο υγρό! Αλλά αυτό δεν είναι δυνατόμ να συμβεί επειδή χρειαζόμαστε ένα τεράστιο τροφοδοτικό για να πυροδοτήσουμε εξαέρωση μιας τόσο μεγάλης ποσότητας υγρού και επίσης ένας τέτοιος ατμοποιητής θα έχει διαρροή κάθε 3 δευτερόλεπτα.


Έτσι, ο καλύτερος ατμοποιητής είναι αυτός που έχει την καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στη τροφοδοσία και τη διαρροή. Αλλά είναι αδύνατον να το πετύχουμε αυτό, γι 'αυτό και η εταιρεία μας σκέφτηκε τον έλεγχο υγρού πριν από μερικά χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να ελέγξουμε την ισορροπία ανάμεσα στη διαρροή και την καλή τροφοδοσία κάθε φορά.

The Professionals and Inventors of Modern Vaping

GOLDEN GREEK
atomizers  mods  and  liquids

bottom of page